Επικοινωνήστε μαζί μας 210 2406020 | info@ekdoseiszenith.gr

Οι Συγγραφείς μας

Αρχική

Οι Συγγραφείς μας

Κατηγορίες Βιβλίων

Κατηγορίες Βιβλίων

Συγγραφείς Αλφαβητικά

 • ...
 • ΑΒΓ
 • ΔΕΖ
 • ΗΘΙ
 • ΚΛΜ
 • ΝΞΟ
 • ΠΡΣ
 • ΧΨΩ

  Μελίνα Τούντα

  Μελίνα Τούντα

  Η Μελίνα Τούντα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας και ιδιοκτήτρια φροντιστηρίων ξένων γλωσσών σε περιοχές της Αττικής. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

  Περισσότερα

  Χρύσα Αλεξάκη-Ζανεσή

  Χρύσα Αλεξάκη-Ζανεσή

  Η Χρύσα Ζανεσή Αλεξάκη γεννήθηκε στην Κρήτη και από την ηλικία των δώδεκα χρόνων ζει μόνιμα στη Ρόδο. Είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά δύο αξιολάτρευτων εγγονιών. Από μικρή ήταν δραστήρια, ρομαντική και ονειροπόλα. Δεν της αρέσει να ταξιδεύει παρά μονάχα σε κάτασπρες θάλασσες, όπως παρομοιάζει τις λευκές σελίδες όπου γράφει. Έχει δύο μεγάλες αγάπες. Την κομμωτική, όπου και διατηρεί μια επιτυχημένη επιχείρηση και τη συγγραφή. Γράφει μυθιστορήματα, παιδικά διηγήματα, αφηγήματα, παραμύθια, θεατρικά έργα, και ποιήματα σε δεκαπεντασύλλαβα. Έχει βραβευτεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών για το διήγημα «Άρωμα ελευθερίας» και από την Εταιρία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου για το «Ασήκωτη η προσμονή». Αρκετά από τα διηγήματά της υπάρχουν σε συλλογικές εκδόσεις. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο και έχει λάβει μέρος σε αρκετές επιτυχημένες παραστάσεις. Έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοράσεις, και εφημερίδες.

  Περισσότερα

  Τάνια Γρεμή

  Τάνια Γρεμή

  Η Τάνια Γρεμή αποτελεί κλασικό παράδειγμα αστυφιλίας. Οι ρίζες της, από Χρυσούπολη και Τζουμέρκα, διασταυρώθηκαν κάπου στην Αθήνα. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Καποδιστριακό Αθηνών (ΕΚΠΑ). Το διάβασμα και το γράψιμο κατείχαν πάντοτε περίοπτη θέση ανάμεσα στα ενδιαφέροντά της. Άλλωστε, το δεύτερο ήταν κι εκείνο που ανέκαθεν λειτουργούσε ως βασικό μέσο, για την ίδια, έκφρασης και προβληματισμού. Διαμένει σε κάποια «ανθρώπινη» ακόμα συνοικία της Αττικής, ενώ η ενασχόληση της με τα παιδιά είναι εμφανής στα γραπτά της.

  Περισσότερα

  Μάρκος Λεζές

  Μάρκος Λεζές

  Ο Μάρκος Λεζές γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας. Διαμένει με την οικογένεια του στο Μαρούσι από το 1975 και έχει δύο παιδιά και τρείς εγγόνες. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Γρ. Βαφιά και τελείωσε σκηνοθεσία στη Σχολή Λυκούργου Σταυράκου

  Περισσότερα

  Μαριλίτα Χατζημποντόζη

  Μαριλίτα Χατζημποντόζη

  H Μαριλίτα Χατζημποντόζη κατάγεται από την Κέρκυρα και ζει στην Αθήνα. Είναι αριστούχος πτυχιούχος της Ελληνικής Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και κάτοχος διπλώματος Δραματικής Τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού. Μετεκπαιδεύτηκε στο Piccolo Teatro di Milano. Εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση και είναι μητέρα δύο αγοριών.

  Περισσότερα

  Ιωάννα Δαμηλάτη

  Ιωάννα Δαμηλάτη

  Η Ιωάννα Δαμηλάτη έχει γεννηθεί στην Νίκαια στον Πειραιά. Είναι παντρεμένη και έχει έναν γιο. Της αρέσει να αρθρογραφεί σε σάιτ. Θέλει να αγγίζει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες του κόσμου. Θέλει οι αναγνώστες της να ταυτίζονται με τα άρθρα της νομίζοντας ότι τα έχει γράψει αποκλειστικά για εκείνους. Συγχρόνως ασχολείται και με την στιχουργία. Για αρκετά χρόνια εργάστηκε σε μια μεγάλη εκδοτική εταιρία και τώρα διατηρεί ένα Καφέ. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο`` Ξεχασμένο Άλογο`` από τις Εκδόσεις Όστρια κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2018. Το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο ``Το σπασμένο φτερό της πεταλούδας`` θα κυκλοφορήσει σύντομα από τις Εκδόσεις Ζενίθ. Και στα δυο της βιβλία τους τίτλους της τους χάρισε κάποια αγαπημένα της πρόσωπα από τα οποία εμπνεύστηκε τις ιστορίες των βιβλίων της.

  Περισσότερα

  Άννα Σάγου - Βακαλούδη

  Άννα Σάγου - Βακαλούδη

  Η Άννα Σάγου-Βακαλούδη γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε, σπούδασε και ζει με την οικογένειά της. Εργάστηκε στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα επί τριάντα εννέα χρόνια. Μετά τη συνταξιοδότησή της ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων, δηλαδή με αυτό που της άρεσε πάντα.

  Περισσότερα

  Λαμπρινή Μηνά

  Λαμπρινή Μηνά

  Η Λαμπρινή Μηνά γεννήθηκε το 1977 στον Πύργο Τρικάλων. Το 1999 αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυφυλάκων και έκτοτε υπηρετεί σε διάφορες Υπηρεσίες της Αττικής. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών. Από μικρή ηλικία της άρεσαν τα νοερά ταξίδια μέσα από τις σελίδες των βιβλίων. Κάποια στιγμή αντέστρεψε τους ρόλους και χάραξε με πένα και χαρτί τις δικές της διαδρομές, με την προσδοκία όσοι θελήσουν να ταξιδέψουν να το απολαύσουν!

  Περισσότερα