Αγγελική Κακανιάρη

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
«Προσέχετε την Αγγελολουβάδα», τους είχε πει η Ιάνθη στο πρώτο συναπάντημα, αλλά κανείς δεν έδωσε προσοχή στην προφητεία της. Δεν ήξεραν τότε για το χάρισμα που είχε το κορίτσι, ούτε για τη δυσκολία ν’ ακολουθεί στη σκέψη τους υπόλοιπους ανθρώπους. Χρόνια αργότερα, όλοι θα συναντηθούν ξανά στο νησί, όταν τα βήματα του Ορφέα για μια ιδιαίτερη έρευνα, θα τον οδηγήσουν πίσω στον τόπο του. Στον απόηχο του παρελθόντος, η Άννα, με τους μαγικούς ήχους από το βιολί της, ο παιδικός του φίλος ο Αχιλλέας, η Ιάνθη με το αρωματισμένο γλυκό κουταλιού, θα εισχωρήσουν πάλι στη ζωή του. Από την Ικαρία στη Θύμαινα, μυστικά που βαραίνουν τις ψυχές των κατοίκων, ερμητικά κλεισμένα πίσω από τις πόρτες των σπιτιών, θα έρθουν στο φως. Μια σειρά από απρόσμενα γεγονότα, θα ταράξουν την καθημερινότητα στο νησί, και σχέσεις δυνατές, δεσμοί αίματος θα δοκιμαστούν.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Αγγελική Κακανιάρη, γεννήθηκε και κατοικεί στη Νέα Φιλαδέλφεια. Έχει μεταπτυχιακές σπουδές με εξειδίκευση στη Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων κι έχει παρακολουθήσει έναν σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών, αναπτυξιακών σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η επαγγελματική της καριέρα εξελίχθηκε στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού, σε μεγάλες πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες, στον ιδιωτικό τομέα, όπου εργάζεται έως και σήμερα. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τη συγγραφή.

Από τις εκδόσεις Ωκεανός, κυκλοφορούν τα βιβλία της συγγραφέως «Στεφάνι για εννέα Μούσες», «Εκεί που πετάξαν τα πουλιά», «Το νησί του έρωτα και της φωτιάς», για το οποίο τιμήθηκε στις πηγές Καλλιθέας της Ρόδου, στην εκδήλωση «Το Μονοπάτι των βιβλίων», «Τα μυστικά του βράχου», καθώς και το ανθολόγιο ποιημάτων «Το φτερούγισμα των γλάρων».

Μπορείτε να επικοινωνείτε με τη συγγραφέα στο http://www.angiekakaniari.gr/ ή μέσω του Facebook.