Χριστίνα Κασάμπογλου

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
1919. Ο Γιάγκος, άρχοντας στο Αϊβαλί, βλέπει στο πρόσωπο της Γαρυφαλλιάς τη γυναίκα της ζωής του. Αντί χαράς, όμως, ο γάμος τους θα βαφτεί με θρήνο, αφού οι διωγμοί των Τούρκων θα τους τρέψουν σε φυγή. Στο ταξίδι τους αυτό με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, μία συνάντηση θα αλλάξει οριστικά τη ζωή τους.
Τα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς, ο γερμανικός ζυγός, ο ελληνικός εμφύλιος, αλλά πάνω απ’ όλα η ελπίδα για το αύριο, μπλέκονται σε αυτό το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα στοργικά, ξετυλλίγοντας το κουβάρι των ζωών τριών γενιών Ελλήνων.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Χριστίνα Κασάμπογλου γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου του 1969 στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλωσε στον Άγιο Αθανάσιο, ενώ για ένα διάστημα έζησε στο Ιράκ λόγω της δουλειάς του πατέρα της. Τελείωσε το Γενικό Λύκειο Αγίου Αθανασίου ως αριστούχος. Σπούδασε τη γαλλική γλώσσα στο Lusse της Θεσσαλονίκης κι εφαρμοσμένα Οικονομικά σε δημόσιο ΙΕΚ, καθώς και κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων. Σήμερα ζει στον Άγιο Αθανάσιο μαζί με την κόρη της Ειρήνη. Το βιβλίο «Από το Αϊβαλί στο Καβακλί» αποτελεί την πρώτη της συγγραφική απόπειρα.