Μάρκος Λεζές

Έχει διατελέσει Θιασάρχης και Πρωταγωνιστής στα Θέατρα: ΑΚΑΔΗΜΟΣ, ΜΙΝΩΑ, ΑΥΛΑΙΑ, ΑΚΡΟΑΜΑ, ΚΑΛΛΙΦΟΡΝΙΑ, ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΥ, ΕΛΥΖΕ με μεγάλες επιτυχίες.

Συνεργάστηκε επίσης με μεγάλους ηθοποιούς, όπως: ΒΟΥΤΣΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΠΑΡΑΒΑΣ, ΛΗΝΑΙΟΣ, ΦΩΤΙΟΥ, ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΝΤΖΑΣ, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, ΕΞΑΡΧΑΚΟΣ, ΓΚΙΩΝΑΚΗΣ, ΦΥΣΣΟΥΝ, ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ και πολλούς ακόμα.

Έχει εμφανιστεί στην τηλεόραση σε πολλά σήριαλ πρωταγωνιστής όπως: “ΑΛΕΠΟΥ ΚΙ Ο ΜΠΟΥΦΟΣ” του Γ. Κωνσταντίνου, “ΜΗ ΜΟΥ ΓΥΡΝΑΣ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ” του ιδίου, “ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ” του Γιώργου Μυλωνά, “ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟN ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ” του ιδίου, “ΤΗΛΕΜΠΟΡΑ” του Λ. Καπώνη καθώς και στη σειρά του Mega “ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ”.

Επίσης έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες με πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Έχει υπάρξει ραδιοφωνικός παραγωγός σε πολλές εκπομπές: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ του Μάκη Αντωνόπουλου.

Έχει σκηνοθετήσει όλα τα θεατρικά του έργα. Στην Κύπρο δυο έργα του, ένα παιδικό και μια κωμωδία.

Επίσης εργάστηκε για το ΚΑΠΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ όπου το 1991 πήραν το Πρώτο Βραβείο στη θεατρική παράσταση του Ψαθά “ΤΟ ΣΤΡΑΒΟΞΥΛΟ” στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στη συνέχεια πήγαν στο Πανευρωπαϊκό στη Γαλλία  και κέρδισαν το Δεύτερο Βραβείο.

Επίσης ανέβηκαν τα έργα του Κώστα Παπαπέτρου “Ο ΓΑΜΠΡΟΣ ΜΟΥ Ο ΧΛΕ ΧΛΕΣ!” και το “ΚΡΕΒΑΤΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ”.

Το καλοκαίρι του 2006 στο Θέατρο Αναβρύτων ανέβηκε η επιθεώρηση “ΘΑ ΣΟΥ ΦΥΓΩ ΣΤΟ ΚΑΠΗ”, με μεγάλη επιτυχία.

Το 2010 ανέβηκε στο Θέατρο ΕΛΥΖΕ η παράσταση «Μπορεί να συμβεί και σε σένα» του Κ. Παπαπέτρου και στην παιδική σκηνή η «Κοκκινοσκουφίτσα και ο Λουδοβίκος Κόμης ντε Λύκ» της Τούλας Κακκουλή.

Η συγγραφή είναι η μεγάλη του αγάπη και τα  χόμπι του είναι πολλά. Χορός, Ταξίδια, Αθλητισμός, Κινηματογράφος, Θέατρο, Καράτε – είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο shotokan 2 dan και 1 dan στο Κyokoysin.

Το καλοκαίρι του 1998 στο Θέατρο Μινώα έκανε τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία σε διάστημα δυόμιση μηνών με το έργο του Κώστα Παπαπέτρου “ΝΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ” και αμέσως μετά το χειμώνα στο θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ με το “ΠΕΤΑ ΤΗ ΜΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ” του ιδίου το οποίο παίχτηκε τρείς σεζόν.

Το νέο του μυθιστόρημα «Η Μαρία των Αγγέλων» αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα από τις Εκδόσεις Ζενίθ.