Αποτύπωμα Ζωής – Αγγελική Σπυροπούλου

15,00 

ISBN: 978-618-5490-74-4 SKU: N/A Κατηγορία: Tag:

Η Αγγελική Σπυροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Σεπτεμβρίου του 1973. Παραθέτω και την ημέρα γιατί κατ ’εμέ η μέρα, το λεπτό, η στιγμή ισοδυναμούν με τον μαγικό ερχομό ενός διαφορετικού ανθρώπου στον κόσμο μας.

Πέρασε τα παιδικά της χρόνια σε μία παραδοσιακά οικογενειακή συνοικία της Αθήνας. Αφού τελείωσε το λύκειο, μετέβη στην Ιταλία για σπουδές στην κλασική φιλολογία.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε με τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και της ιταλικής. Κατόπιν έζησε στη Σαγκάη και στο Παρίσι όπου γεννήθηκε και ο γιος της.

Γυρίζοντας το 2007 μόνιμα στην Ελλάδα ασχολήθηκε με τη διδασκαλία ενώ ταυτόχρονα το 2022 προέκυψε η συγγραφή του πρώτου της πνευματικού δημιουργήματος, καθώς υπήρξε η ανάγκη να εκφραστεί, να αναζητήσει και τελικά να ανακαλύψει ποια αληθινά είναι. Κάπως έτσι αποφάσισε ν’ αφήσει το δικό της αποτύπωμα ζωής, που δεν είναι άλλο από την αληθινή αγάπη για τον άνθρωπο, τον γνωστό ή άγνωστο που είχε την τύχη και την ευλογία να συναντήσει και να μην αδιαφορήσει προσπερνώντας τον.

StumbleUponEmail

Περιγραφή

Τα πάντα μπορεί να συμβούν σε μια στιγμή.

Μια στιγμή, ένα λεπτό και όλα αρχίζουν ξανά.

Μια απελπισία, μια έντονη παρεξήγηση, μια βαριά καταχνιά παίρνουν μορφή γίνονται λέξεις.

Οι ιδέες, οι σκέψεις, τα συναισθήματα ξεδιπλώνονται στο χαρτί έτσι απλά, έτσι πηγαία, έτσι ανεξέλεγκτα. Η ζωή που πέρασε, η ζωή που θα’ ρθει. Άνθρωποι, εικόνες, στιγμές… λόγια που ειπώθηκαν, σιωπές που απλώθηκαν.

Παρελθόν, παρόν και μέλλον, ριπές του ανέμου που έχει κοπάσει και που ίσως ξαναφυσήξει. Ρευστότητα, ματαίωση, αμφιταλάντευση βρίσκονται εκεί. Όνειρα, προσδοκίες, εμπειρίες που ταλαιπωρούν, που απασχολούν, που προβληματίζουν. Έναν, κανέναν, όλους;

Η ιστορία θα δείξει, άλλωστε πάντα δείχνει αρκεί να είμαστε έτοιμοι να αναμετρηθούμε μαζί της. Αρκεί να επιζητάμε τη συνειδητοποίηση στη ζωή, να αποκρυπτογραφούμε το νόημά της, να ανακαλύπτουμε τον σκοπό μας, να αντικρίζουμε τον ψυχισμό μας. Κάπου εκεί έρχεται η λύτρωση, η αναγέννηση, η ελευθερία.

Αναγνωρίζουμε τον χαμένο μας εαυτό, τον αρπάζουμε απ’ το χέρι και ξανασυστηνόμαστε.

Είναι μία νέα αρχή, μία νέα ευκαιρία ίσως μία νέα ζωή. Τα πάντα βρίσκονται στο εδώ και τώρα. Ας τα αναζητήσουμε.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 400 kg
Διαστάσεις 21 x 14 x 21 cm