Αθηναίων Φωνές – Δημήτριος Ε. Κουμπής

15,00 

Ο Δημήτριος Κουμπής γεννήθηκε στην Κύπρο το 1982 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Οπτικοακουστική Μετάφραση στο University of Surrey στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Επικοινωνιολογία στο University of South Florida στις Η.Π.Α.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια ζει στην Αθήνα όπου κι εργάζεται ως εκπαιδευτικός σύμβουλος και καθηγητής Αγγλικών. Παράλληλα ασχολείται με τη στιχουργική τραγουδιών και τη συγγραφή θεατρικών έργων, ενώ έχει στο ενεργητικό του πλούσιο φιλοζωϊκό έργο. Έχει ήδη ταξιδέψει σε εβδομήντα εννέα χώρες.

Το «Αθηναίων Φωνές» είναι το πρώτο του ερευνητικό βιβλίο. Με αυτό το βιβλίο, φιλοδοξεί να εμπνεύσει τον αναγνώστη να γνωρίσει καλύτερα το αθηναϊκό περιβάλλον, να αφουγκραστεί φωνές και να οσμιστεί μυρωδιές του παρελθόντος που η χροιά τους είναι ακόμα έντονη στο σήμερα.

 

StumbleUponEmail

Περιγραφή

Ποια ήταν η Μαργιορή που μόνο ο φερετζές της έλειπε;

Ποιος ήταν ο Μανωλιός που έβαζε τα ρούχα του αλλιώς;

Πώς απέκτησαν οι τοίχοι αφτιά;

Γιατί συνδέεται η Ρόδος με το πήδημα;

Πού βρισκόταν ο πλάτανος που χαιρετάμε;

Πού κολλάει η ολάκερη πίτα με τον χορτάτο σκύλο;

Πού έμενε το ζευγαράκι της Αγίας Παρασκευής;

Γιατί όλες οι απαντήσεις μάς οδηγούν στην Αθήνα;

Ένας περίπατος στον χωροχρόνο ενός από τους αρχαιότερους και πολιτισμικά πλουσιότερους τόπους στον κόσμο. Ένα ταξίδι, με πολλές οπτικοακουστικές στάσεις, που ξυπνάει φωνές πολλών Αθηναίων, γνωστών και αγνώστων, με υστεροφημία ή χωρίς, του τότε και του σήμερα, που έμειναν αθάνατες και άφθαρτες ώστε να διαιωνίζονται υποσυνείδητα από κάθε Έλληνα.