Η Ηλιόχαρη και ο μαγεμένος πρίγκιπας

15,00 

ISBN: 978-618-5490-29-4 SKU: N/A Κατηγορία: Tag:

Η Ελληνίδα Κατιρτζόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι μητέρα δύο εφήβων και μιλάει αγγλικά, ισπανικά και ιταλικά.

Αποπεράτωσε τις σπουδές της στο τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης κι έκτοτε ασκεί το επάγγελμα της διαιτολόγου.

Ξεκίνησε τις σπουδές της στη δημιουργική γραφή το 2019, στη σχολή Τabula Rasa, στο τμήμα συγγραφής παραμυθιού με καθηγήτρια την κυρία Αντιγόνη Πόμμερ και συνεχίζει μέχρι σήμερα στο τμήμα λογοτεχνικής γραφής.

Το διήγημά της «Όταν Ακούς Την Καρδιά» διακρίθηκε και συμπεριλήφθηκε σε συλλογική έκδοση από τις εκδόσεις Strangedays, ενώ το παραμύθι της «Ένας Ξεχωριστός Χιονάνθρωπος» απέσπασε τον τρίτο έπαινο στην κατηγορία ενηλίκων στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό πεζογραφίας των εκδόσεων Κέφαλος.

Το ίδιο παραμύθι επιλέχθηκε να πλαισιώσει το «Λογοτεχνικό Ημερολόγιο 2021» πάλι από τις εκδόσεις Κέφαλος.

Επίσης θα εκδοθoύν από τις εκδόσεις i-write και σε συνεργασία με την σχολή Tabula Rasa ακόμα δυο συλλογές που θα περιλαμβάνουν ένα παραμύθι με τίτλο «Η Αρκουδίτσα Μελί και το Τραμπολίνο» κι ένα διήγημα στη συλλογή διηγημάτων «Το Κουλουράκι της Τύχης».

 

StumbleUponEmail

Περιγραφή

Κάποτε, σε ένα μακρινό βασίλειο, ζούσε ένας βασιλιάς με τη γυναίκα του και τον γιο του. Κάποια μέρα τον επισκέφτηκε μια κακιά μάγισσα και του ζήτησε να του δώσει το μισό του βασίλειο για να αποκτήσει και αυτή θρόνο, σεβασμό και υπηκόους. Ο βασιλιάς αρνήθηκε και τότε εκείνη θυμωμένη, με αυτήν του την απόφαση, έφυγε ξεστομίζοντας μια απειλή.

Τα χρόνια πέρασαν, ο πρίγκιπας μεγάλωσε, όμως εκείνη ήταν ακόμα πληγωμένη και θυμωμένη. Έτσι το βράδυ πριν την ενθρόνιση του πρίγκιπα στον βασιλικό θρόνο τον επισκέφτηκε και του ψιθύρισε ένα ξόρκι που θα του άλλαζε τη ζωή.

Θα μπορέσει η Ηλιόχαρη να σώσει τον πρίγκιπα από την μαγεία της και να γίνει τελικά βασιλιάς ή θα αλλάξει για πάντα η ζωή του βασιλείου;