Λευκή Τράπεζα – Άκης Παπαθανασίου

15,00 

ISBN: 978-618-5490-44-7 SKU: N/A Κατηγορία: Tag:

Ο Άκης Παπαθανασίου, γεννημένος στον Βόλο, είναι Δασολόγος-Ιχθυολόγος και υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η θεωρητική του κατάρτιση μετουσιώθηκε σε πολυετή επαγγελματική εμπειρία μέσα από την εργασιακή του ενασχόληση σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς, σε δασικούς και περιβαλλοντικούς φορείς του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και σε ιδιωτικούς φορείς.

Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια.

Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και ένθετα περιοδικά, ενώ παλαιότερα ασχολήθηκε και με την παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών.

Η αγάπη του για την αστυνομική λογοτεχνία και τα ζώα τον οδήγησε στη συγγραφή του μυθιστορήματος Λευκή Τράπεζα που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ζενίθ το 2022. Η Λευκή Τράπεζα αποτελεί μια μυθοπλασία δράσης για τα δικαιώματα των ζώων, ένα αστυνομικό θρίλερ με οικολογικές προεκτάσεις.

Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (Ε.Λ.Σ.Α.Λ).

StumbleUponEmail

Περιγραφή

Αρχές του 21ου αιώνα. Επαρχία Σεν Μοντεστό, στη νότια Γαλλία. Η φήμη της στη βιομηχανία του κρέατος έχει ξεπεράσει τα γαλλικά σύνορα. Μια πλούσια κωμόπολη που από την πρώτη ματιά συνειδητοποιείς πως είναι θεϊκά αφημένη στα λιβάδια και στους λειμώνες της Προβηγκίας.

Οι ρυθμικές λαλιές των οικόσιτων πετεινών της περιοχής υπενθυμίζουν διαρκώς τις υποχρεώσεις των κατοίκων της. Φαίνεται οξύμωρο, αλλά αν οι πετεινοί γνώριζαν τις πραγματικές τους υποχρεώσεις σίγουρα θα σώπαιναν για πάντα.

Η δολοφονία ενός επιφανούς επιχειρηματία παραγωγής και επεξεργασίας προϊόντων κρέατος θα συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Οι δύο επιθεωρητές Λούκας και Ζοζέφ έχουν επιφορτιστεί με τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Ποιες οι σχέσεις μεταξύ των δύο πιο ισχυρών οικογενειών της περιοχής; Ποια είναι η πραγματική δράση της ΜΚΟ με την ονομασία «Η Λευκή Τράπεζα» που αγωνίζεται για την προστασία και τη διαφύλαξη των συνθηκών ευζωίας των ζώων; Ποιες οι αληθινές σχέσεις των εργατών με τα αφεντικά τους; Ποια είναι τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν τον δολοφόνο σε αυτό το στυγερό έγκλημα; Ο δολοφόνος είναι ένας ή περισσότεροι;

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις μέσα από τη μεθοδική και συστηματική έρευνα των δύο επιθεωρητών.

Μια μυθοπλασία δράσης για τα δικαιώματα των ζώων, ένα αστυνομικό θρίλερ με οικολογικές προεκτάσεις.

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.4 kg
Διαστάσεις 21 x 14 x 21 cm