Λευκή Τράπεζα – Άκης Παπαθανασίου

15,00 

ISBN: 978-618-5490-4-7 SKU: N/A Κατηγορία: Tag:

Ο Άκης Παπαθανασίου, γεννημένος στον Βόλο το 1979, είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην Αειφορική Διαχείριση Υδατικού Περιβάλλοντος και πτυχιούχος του τμήματος Δασολογίας, Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Εξειδικεύτηκε στον τομέα της Προστασίας και Διαχείρισης του υδατικού Περιβάλλοντος, αλλά και στον Σχεδιασμό και Υλοποίηση των Δασοτεχνικών και Υδρονομικών Έργων. Έτσι, του δόθηκε  η ευκαιρία να συνδυάσει και να πειραματιστεί με τους επιστημονικούς τομείς του Περιβάλλοντος, της Γεωγραφίας, της Τεχνικής, της Πολιτικής και Διοίκησης, της Διαχείρισης και Οικονομικής.

Η θεωρητική κατάρτισή του μετουσιώθηκε σε επαγγελματική εμπειρία μέσα από την πολυετή του εργασιακή ενασχόληση σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς, σε δασικούς και περιβαλλοντικούς φορείς του δημόσιου ή ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και σε ιδιωτικούς φορείς με την ειδικότητα του Δασολόγου, του Συντονιστή Διαχείρισης Περιβάλλοντος και του Ιχθυολόγου.

Το 2008 εργάστηκε στον Φορέα Διαχείρισης Καρπάθου-Σαρίας Ν. Δωδεκανήσων ως Ιχθυολόγος-Περιβαλλοντολόγος με καθήκοντα Συντονιστή έργων και δράσεων. Το 2009 επιλέχθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στη θέση του αναπληρωτή προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου Ν. Κεφαλληνίας ως Ειδικός Επιστήμονας. Η θητεία του διήρκησε έως και το 2019, υπαγόμενη στον τομέα της εθελοντικής Δημόσιας Διοίκησης, προσφέροντάς του πλούσια εμπειρία στους τομείς της Διαχείρισης Περιβάλλοντος, της Πολιτικής και Διοίκησης.

Μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και έχουν παρουσιαστεί σε συνέδρια με θέματα που σχετίζονται με την Προστασία και Διαχείριση του Περιβάλλοντος και της Άγριας Πανίδας.

Είναι υπέρμαχος της ιδέας του εθελοντισμού και έχει εργαστεί εθελοντικά σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) για την υπεράσπιση του φυσικού περιβάλλοντος και των ζώων.

Τα λοιπά του ενδιαφέροντα σχετίζονται με την αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, τη φωτογραφία, την πεζοπορία, τη μουσική και τον κινηματογράφο.

StumbleUponEmail

Περιγραφή

Αρχές του 21ου αιώνα. Επαρχία Σεν Μοντεστό, στη νότια Γαλλία. Η φήμη της στη βιομηχανία του κρέατος έχει ξεπεράσει τα γαλλικά σύνορα. Μια πλούσια κωμόπολη που από την πρώτη ματιά συνειδητοποιείς πως είναι θεϊκά αφημένη στα λιβάδια και στους λειμώνες της Προβηγκίας.

Οι ρυθμικές λαλιές των οικόσιτων πετεινών της περιοχής υπενθυμίζουν διαρκώς τις υποχρεώσεις των κατοίκων της. Φαίνεται οξύμωρο, αλλά αν οι πετεινοί γνώριζαν τις πραγματικές τους υποχρεώσεις σίγουρα θα σώπαιναν για πάντα.

Η δολοφονία ενός επιφανούς επιχειρηματία παραγωγής και επεξεργασίας προϊόντων κρέατος θα συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Οι δύο επιθεωρητές Λούκας και Ζοζέφ έχουν επιφορτιστεί με τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης.

Ποιες οι σχέσεις μεταξύ των δύο πιο ισχυρών οικογενειών της περιοχής; Ποια είναι η πραγματική δράση της ΜΚΟ με την ονομασία «Η Λευκή Τράπεζα» που αγωνίζεται για την προστασία και τη διαφύλαξη των συνθηκών ευζωίας των ζώων; Ποιες οι αληθινές σχέσεις των εργατών με τα αφεντικά τους; Ποια είναι τα βαθύτερα αίτια που οδήγησαν τον δολοφόνο σε αυτό το στυγερό έγκλημα; Ο δολοφόνος είναι ένας ή περισσότεροι;

Ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις μέσα από τη μεθοδική και συστηματική έρευνα των δύο επιθεωρητών.

Μια μυθοπλασία δράσης για τα δικαιώματα των ζώων, ένα αστυνομικό θρίλερ με οικολογικές προεκτάσεις.

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.4 kg
Διαστάσεις 21 x 14 x 21 cm