Πού Να ‘σαι; – Άννα Παντελή

20,00 

ISBN: 978-618-5490-42-3 SKU: N/A Κατηγορία: Tag:

Η Άννα Παντελή γεννήθηκε στη Λειψία της Γερμανίας τη δεκαετία του 1980. Η παιδική της ηλικία μοιράστηκε μεταξύ Λειψίας, Λευκωσίας και Αθήνας για να καταλήξει στον Άβαντα Αλεξανδρούπολης, όπου ζει πλέον μόνιμα με τα δύο της παιδιά.

Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Οι σπουδές της στη Γερμανική Γλώσσα τής επέτρεψαν να ασχοληθεί με τη διδασκαλία και των δύο γλωσσών.

Ως έφηβη της άρεσε να γράφει, κάτι που οδήγησε στο πρώτο της λογοτεχνικό βραβείο από το Υπουργείο Αμύνης το 1996. Ωστόσο, η ενεργή της πορεία στον χώρο της λογοτεχνίας και της ποίησης ξεκίνησε πολύ αργότερα, το 2014 με το πρώτο βραβείο ποίησης στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Αμφικτυονίας Ελληνισμού για να ακολουθήσουν δύο ακόμα παγκόσμια βραβεία, το 2017 και το 2019.

Η ποιητική συλλογή «Αλκυονίδες» (Ιωλκός, 2014) φέρει την υπογραφή της.

Το έργο της με τίτλο «Πού να ’ σαι;» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

StumbleUponEmail

Περιγραφή

Ένας γάμος με μέλος της μαφίας του Σικάγου τη δεκαετία του 1960 είναι αρκετός για να στείλει τη νεαρή Άννα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μεγαλωμένη στην Κορινθία, ακολουθεί άγνωστους δρόμους σε μια σύγχρονη Οδύσσεια που περνά από την καρδιά της Ευρώπης πριν καταλήξει στην Ελλάδα της δεκαετίας του 1980.

Μόνιμο χαμόγελό της ένας αδελφός που σφύζει από ζωή και μάχεται οτιδήποτε δεν χωρά στον ιδεατό του κόσμο.

Μέχρι την απόλυτη ανατροπή.

Μια μύηση σε θρησκευτικά μονοπάτια, ίχνη που χάνονται στη μακρινή Ινδία, μια κηδεία κι ένα εξαφανισμένο δείγμα DNA καλούν την ηρωίδα να αναζητήσει την αλήθεια σε έναν κόσμο γεμάτο τυχαίες «συμπτώσεις» σε ένα εγχείρημα που στήθηκε είκοσι οκτώ χρόνια πριν.

Στον αντίποδα, ένας κατάσκοπος, γόνος μιας οικογένειας με τεράστια επιρροή παγκοσμίως, νιώθει πως δεν ανήκει στον κόσμο που του έχουν επιβάλει να ζει.

Ένα ανεξήγητο κενό μνήμης και μια προσεκτική έρευνα χρόνων επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους του: ούτε η ηλικία, ούτε η οικογένεια, ούτε καν το πρόσωπό του είναι αυτά με τα οποία πορεύθηκε στον κόσμο πριν από εκείνο το φοβερό ατύχημα…

 

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 0.550 kg
Διαστάσεις 21 x 14 x 21 cm