Γιώργος Κριμιζάκης

Ο Γιώργος Κριμιζάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πρωτοεμφανίστηκε στην Πλάκα ενώ παράλληλα σπούδαζε στο Ορφείο Αθηνών.
Το 1970 ηχογραφεί τον πρώτο του δίσκο με τον τίτλο «Στέλλα» σε στίχους της Σ. Τσώτου.
Στη συνέχεια συνεργάζεται με κορυφαίους στιχουργούς όπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Πυθαγόρας, ο Γιάννης Κακουλίδης, ο Φώντας Φιλέρης, ο Πάνος Φαλάρας, η Μάρω Μπιζάνη κά.
Τα τραγούδια του, διαχρονικά και σε όλα τα μουσικά είδη, του απέδωσαν δώδεκα χρυσούς και πλατινένιους δίσκους.
Έλαβε μέρος σε πέντε φεστιβάλ τραγουδιού (ελληνικά και ξένα) αποσπώντας ισάριθμα βραβεία. (1ο βραβείο Δυτικής Γερμανίας, Χρυσός Ορφέας-Βουλγαρίας και στη Θεσσαλονίκη: 3ο βραβείο για το «Γύρνα πίσω Αποστόλη» το 1972, 2ο βραβείο για το «Αν» το 1974 και 3ο βραβείο για το «Κι όμως Αγαπιόμαστε» το 1977) κι επίσης έδωσε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αποκορύφωμα το Γουένμπλευ με τον Γιάννη Πουλόπουλο.
Στο θέατρο έγραψε τη μουσική σε τριάντα και πλέον παραστάσεις, πρόζες και επιθεωρήσεις συνεργαζόμενος με πολλούς πρωταγωνιστές της σκηνής.
Στον κινηματογράφο συνέθεσε μουσική για 150 ταινίες καθώς επίσης και για πολλά σήριαλ.
Δισκογραφικά συνεργάστηκε με την MINOS, LYRA, E.M.I. POLYGRAM και πολλές άλλες καθώς και με μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως: Τόλης Βοσκόπουλος, Βιολάρης, Μαρινέλλα, Πάριος, Πουλόπουλος, Τζένη Βάνου, Χριστιάνα, Νίκος Νομικός, Φίλιππος Νικολάου, Χωματά, Κουμιώτη, Δάκης, Πανταζής, Βενετσάνος, Πετρόπουλος, Χάρρυ Κλύνν κά.