Ο Κρίνος του Πάγου – Βαγγέλης Γιάννος

15,00 

ISBN: 978-618-5490-60-7 SKU: N/A Κατηγορία: Tag:

Ο Βαγγέλης Γιάννος γεννήθηκε στη Ροδιά Τυρνάβου, Λάρισας. Ακολούθησε Παιδαγωγικές Σπουδές στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και Λάρισας και παρακολούθησε σεμινάρια ψυχολογίας.
Υπηρέτησε σε διάφορα σχολεία της χώρας, Δημόσια και Ιδιωτικά, καθώς και στο ελληνικό σχολείο του Χαρτούμ, στο Σουδάν. Συνταξιοδοτήθηκε από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, όπου δίδαξε επί 23 συνεχόμενα έτη.
Σήμερα ζει στο Καπανδρίτι με τη σύζυγό του, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες και τα τρία εγγόνια του έγιναν λατρεία και φάροι της ζωής του.
Έχουν εκδοθεί τα έργα του: «Στη Μοναξιά του Έρωτα», «Όνειρα στη Δίνη του Βοριά», «Η Miss κι Εμείς», «Για του Κόσμου τα Μάτια».
Συμμετείχε αφιλοκερδώς με το διήγημα «Ποια αναπηρία;» στη συλλογική έκδοση των συγγραφέων του εκδοτικού οίκου Ζενίθ για την οικονομική ενίσχυση συλλόγου ΑΜΕΑ.
Απέσπασε το βραβείο του πανελλήνιου λογοτεχνικού διαγωνισμού ΚΕΦΑΛΟΣ για το εκδοτικό έτος 2006 για το μυθιστόρημα «Όνειρα Στη Δίνη Του Βοριά» το οποίο επανεκδόθηκε από τις Εκδόσεις Ζενίθ.
Απέσπασε το δεύτερο βραβείο διηγήματος το 2020 με τίτλο «Αναστασία η Κουλή» της Εταιρείας Τεχνών Επιστήμης Και Πολιτισμού Κερατσινίου.
Το διήγημά του με τίτλο «Το παγκάκι» συμπεριλαμβάνεται στον εβδομηκοστό τόμο του ανθολογίου Φιλολογική Πρωτοχρονιά 2021.
Έργα του, διηγήματα-ποιήματα, συμπεριλαμβάνονται σε διάφορες συλλογικές εκδόσεις.

 

StumbleUponEmail

Περιγραφή

Γεννήθηκε στην παγωνιά, μα δεν έγινε η βασίλισσα των πάγων. Η καρδιά της αναζητά ανοίξεις, θαλπωρή και αγκαλιές ζεστές. Η πιο ζεστή, η πιο μεγάλη, μόνιμα διάπλατα ανοιγμένη είναι η δική της. Εκεί προσπαθεί να χωρέσει όλον τον κόσμο, κι ας ποτίστηκαν τα κύτταρά της με το δηλητήριο της μητέρας της πριν ακόμη γεννηθεί. Κι ας μην ήταν καρπός συναισθηματικών διεργασιών, αλλά αποτέλεσμα σωματικών και ορμονικών εντολών. Ένα περιστατικό συνήθους συνουσίας.

Συνήθως η ζωή διορθώνει με τη μεγαθυμία των ανθρώπων τα λάθη. Δεν είναι λίγες οι φορές όμως που συνοδοιπορεί με αυτά και τα απλά λάθη μετατρέπονται σε τραγωδίες. Τι άραγε έχει αποφασίσει για την Παγώνα; Θα τη συντηρήσει στις συνειδήσεις ως το ανεπιθύμητο παιδί της παγωνιάς και του χιονιά ή θα τη μεταμορφώσει σε πλουμιστό παγόνι, σύμβολο αισιοδοξίας και ελπίδας, αλλά με το χάρισμα της φωνής του αηδονιού;

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 400 kg
Διαστάσεις 21 x 14 x 21 cm