Όνειρα στη Δίνη του Βοριά – Βαγγέλης Γιάννος

15,00 

ISBN: 978-618-5490-40-9 SKU: N/A Κατηγορία: Tag:

Ο Βαγγέλης Γιάννος γεννήθηκε στη Ροδιά Τυρνάβου, Λάρισας. Ακολούθησε Παιδαγωγικές Σπουδές στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και Λάρισας και παρακολούθησε σεμινάρια ψυχολογίας.

Υπηρέτησε σε διάφορα σχολεία της χώρας, Δημόσια και Ιδιωτικά, καθώς και στο ελληνικό σχολείο του Χαρτούμ, στο Σουδάν. Συνταξιοδοτήθηκε από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς, όπου δίδαξε επί 23 συνεχόμενα έτη.

Σήμερα ζει στο Καπανδρίτι με τη σύζυγό του, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες και τα τρία εγγόνια του έγιναν λατρεία και φάροι της ζωής του.

Έχουν εκδοθεί τα έργα του: «Στη Μοναξιά του Έρωτα», «Όνειρα στη Δίνη του Βοριά», «Η Miss κι Εμείς», «Για του Κόσμου τα Μάτια».

Συμμετείχε αφιλοκερδώς με το διήγημα «Ποια αναπηρία;» στη συλλογική έκδοση των συγγραφέων του εκδοτικού οίκου Ζενίθ για την οικονομική ενίσχυση συλλόγου ΑΜΕΑ.

Απέσπασε το βραβείο του πανελλήνιου λογοτεχνικού διαγωνισμού ΚΕΦΑΛΟΣ για το εκδοτικό έτος 2006 για το μυθιστόρημα «Όνειρα Στη Δίνη Του Βοριά» το οποίο επανεκδίδεται από τις Εκδόσεις Ζενίθ.

Απέσπασε το δεύτερο βραβείο διηγήματος το 2020 με τίτλο «Αναστασία η Κουλή» της Εταιρείας Τεχνών Επιστήμης Και Πολιτισμού Κερατσινίου.

Το διήγημά του με τίτλο «Το παγκάκι» συμπεριλαμβάνεται στον εβδομηκοστό τόμο του ανθολογίου Φιλολογική Πρωτοχρονιά 2021.

Έργα του, διηγήματα-ποιήματα, συμπεριλαμβάνονται σε διάφορες συλλογικές εκδόσεις.

StumbleUponEmail

Περιγραφή

Ο θάνατος του Νικόλα, του πατέρα τους, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.

Ένα ολόκληρο χωριό ενώθηκε εναντίον δύο κοριτσιών.

Η Ζαφειρώ και η Ουρανία έμειναν έρημες, έρμαια και αναλφάβητες στα δαγκώματα των άλλων.

Εξόρισαν από μέσα τους τη χαρά. Η καρδιά τους γέμισε πόνο, ο νους τους θυμό και ζητούσαν δικαίωση.

Άφησαν στο περιθώριο τα όνειρά τους που σκόρπισαν στη δίνη του βοριά. Η μία πίσω από τα κάγκελα που η κοινωνία όρισε γι’ αυτήν και η άλλη χαμένη στα σταυροδρόμια της ζωής πάλευαν μεταξύ αφανισμού και σωτηρίας.

Και μόνο η αγάπη κρύβει μέσα της το ίαμα της ψυχής τους…

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Βάρος 550 kg
Διαστάσεις 21 x 14 x 21 cm