Αποτυπώματα από Κόκκινο Φεγγάρι – Ξένια Ευστρατίου-Πολυκάρπου

15,00 

ISBN: 978-618-5490-24-9 SKU: N/A Κατηγορία: Tag:

Η Ξένια Ευστρατίου-Πολυκάρπου κατάγεται από την πανέμορφη, κατεχόμενη Κερύνεια της Κύπρου και ζει στη Λευκωσία. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Δημόσιες Σχέσεις κι εργάζεται σε ιδιωτική επιχείρηση.

Με τη συγγραφή ασχολείται εδώ και αρκετά χρόνια. Γράφει επίσης θεατρικά έργα. Ένα από αυτά είναι το «Σχέδιο Δράσης», που έχει μεταδοθεί ραδιοφωνικά από το Ρ.Ι.Κ. το έτος 2011, ενώ συνεχίζει να γράφει και παιδικά θεατρικά.

Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές «Παλμοί Ψυχής» και «Βίκτωρος Ουγκώ 19». Για περισσότερα από είκοσι χρόνια συμμετείχε με δικά της τραγούδια στον Διαγωνισμό Σύνθεσης Κυπριακού τραγουδιού του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου κι έχει βραβευθεί με δεύτερο και τρίτο βραβείο με τα τραγούδια «Ξεκόλλα Πιόν» και «Ήλιε μου».

Έχει κυκλοφορήσει επίσης ο ψηφιακός δίσκος «Φωτιά και Αγάπη» κι «Ενώστε τα Χέρια» σε δικούς της στίχους και μουσική.

Στίχοι της έχουν μελοποιηθεί και συμπεριληφθεί σε ψηφιακούς δίσκους άλλων καλλιτεχνών. Το 2019 συμμετείχε στιχουργικά στο θεατρικό παιδικό έργο του Πολιτιστικού Ομίλου Λευκωσίας με τίτλο «Ομήρου Οδύσσεια» με παραγωγό την κυρία Ρέα Ιωαννίδου Μαδέλλα, καθώς και το 2020 στο παιδικό Θεατρικό του ιδίου Ομίλου με τίτλο «Ο Ηρακλής και οι 12 Άθλοι».

Έχει συγγράψει τα παρακάτω μυθιστορήματα: «Είμαι ο Θάνος» το οποίο εκδόθηκε το 2019 κι έχει βραβευθεί από την Ε.Π.Ο.Κ. ως Βιβλίο της χρονιάς και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, «Με βουρκωμένα μάτια» το οποίο εκδόθηκε το 2016, «Μήνυμα από τον έβδομο ουρανό» το οποίο εκδόθηκε το 2012 και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για παιδιά Γυμνασιακής και Λυκειακής ηλικίας, «Ταξίδια που καθόρισε η μοίρα» το οποίο εκδόθηκε το 2010, «Σκέφτομαι Θετικά» το οποίο εκδόθηκε το 2007 και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, «Έκανα λάθος, συγχώρεσέ με» το οποίο εκδόθηκε το 2007 και το «Κλεμμένα Χρόνια» αποτελεί οδοιπορικό στην κατεχόμενη Κερύνεια και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας.

StumbleUponEmail

Περιγραφή

Ο Τζώνι, με μια σκοτεινή αφορμή αναγκάζεται να ζήσει στη δική του κόλαση, σέρνοντας μαζί του ένα σωρό αθώα θύματα.

Αποτελεί έναν εγωιστή Καζανόβα, με μόνη του ευχαρίστηση το χρήμα, τις γυναίκες και τη χλιδή της νύχτας.

Μια αιφνίδια αιτία τον καθηλώνει για χρόνια στο κρεβάτι. Όταν εντελώς αναπάντεχα «ανασταίνεται», αρχίζει να γράφει τις μαρτυρίες της ζωής του με σκοπό την απαλλαγή από τις ενοχές του, χωρίς ωστόσο να προβλέψει ότι μια αλυσίδα από εκπλήξεις θα ερχόταν να του ανατρέψει τα σχέδια. Έτσι, τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα πιο σοβαρά απ’ ό,τι ο ίδιος πιστεύει.

Κρύβοντας το χειρόγραφό του πίστεψε πως έκρυβε την πικρή αλήθεια για πάντα. Η αλήθεια, όμως, όπως συνήθως, βρίσκει τον τρόπο της για να βγει στο φως και τον χτυπά αλύπητα.